Ai auzit că există ZeList Monitor?

ZeList Monitor este un sistem de măsurare şi monitorizare a social-media din România. El analizează săptămânal peste 60 000 bloguri, peste 50 000 conturi de Twitter, peste 20 000 pagini şi grupuri publice de Facebook, mai mult de 1200 publicaţii online şi cele mai importante forumuri româneşti (www.softpedia.com, http://www.computergames.ro, http://www.desprecopii.com, forumuri auto, etc)

zelist

La capitolul bloguri, căci acesta ne interesează mai mult, putem spune că topul blogurilor se realizează automat, pe baza linkurilor de pe alte bloguri şi a importanţei blogurilor din care provin acele linkuri. Mai exact, topul se realizează ţinându-se cont de articole, comentarii, trafic, trackbacks, etc. Dacă eşti în topul ZeList Monitor, înseamnă că eşti o persoană influentă în blogosferă, că blogul tău este de interes şi că este citit de multă lume.

Cum îţi poţi căuta blogul, să vezi daca se află în acel top alcătuit de către ZeList Monitor? Intri pe site-ul lor, sus ai opţiunea “ze top”, accesând acea opţiune, îţi poţi introduce numele blogului pentru a vedea dacă se află inclus în acel top. De asemenea, pentru a adăuga un blog în cazul în care el nu apare pe site, puteţi intra pe opţiunea “adaugă un blog” aflată în dreapta topului, sau puteţi intra în partea din dreapta, de sus, a paginii ZeTop.

Rv-no-1-in-Zelist

Multe site-uri precum cele “cu conţinut identic, agregatoarele, site-urile de sharing, site-urile de ştiri, magazinele online, dar şi blogurile care nu au un autor român” (la nivel mondial există Technorati), nu sunt acceptate. Calcularea topului se face săptămânal, mai exact în ziua de joi, cu toate blogurile incluse până marţi. Dacă blogul este adăugat după ziua de marţi, acesta va fi calculat săptămâna care urmează.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici sau aici. Eu mi-am adăugat blogul în Topul ZeList. Tu când vei face asta?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s