Youtube vs. Vimeo – avantaje şi dezavantaje

2007599_f520

După cum se poate observa încă din titlu, această postare se referă la paralela dintre două site-uri cunoscute de videosharing, Youtube şi Vimeo. Amândouă site-uri au atât avantaje, cât şi dezavantaje. Să începem cu Youtube. Avantajele acestuia le reprezintă popularitatea mare de care se bucură şi numărul mare de utilizatori. De asemenea, în ceea ce priveşte mărimea fişierului uploadat, Youtube oferă o limită de 2 gb, una destul de mare.

La dezavantajele utilizării Youtube-ului intră faptul că acesta are o limită a videoclipurilor uploadate, şi anume de 10 minute. Astfel, dacă doreşti să uploadezi un video mai lung de atât, acesta trebuie împărţit. Sunt mulţi oameni care spun că Youtube este inferior faţă de Vimeo în ceea ce priveşte calitatea filmuleţelor.

De partea cealaltă, unul din avantajele site-ului Vimeo este faptul că nu are restricţii legate de limita videoclipurilor uploadate. Un alt avantaj se referă la calitate, despre care se spune că este superioară faţă de cea oferită de către Youtube.

46d0ac4fc0bb3e631f2eead519a038e8

La dezavantajele site-ului Vimeo intră faptul că acesta este un site dedicat profesioniştilor, el cuprinzând doar videoclipuri făcute de utilizatorii care le uploadează, astfel numărul de utilizatori este mai scăzut comparativ cu cel al Youtube-ului. Pentru cei pasionaţi de lumea cinematografică acest lucru reprezintă tot un avantaj, mai ales în condiţiile în care poţi primi feedback pentru creaţiile tale. Mai multe informaţii aici şi aici.

288877976_640

În concluzie, Youtube este bun pentru publicitate şi vizibibilitate, iar Vimeo pentru filmmakeri şi artă. Ţie care site de videosharing ţi se pare mai interesant dintre cele două prezentate?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s