Here comes the hot tail…

Dacă într-o postare anterioară am vorbit despre long tail, am decis ca în aceasta să vorbesc despre hot tail. Mai exact, am ales să scriu despre acest concept în urma unei întâmplări. Eram la seminarul de Relaţii Publice Online, şi, ca de obicei, domnul profesor ne punea să vorbim despre temele celor 3 articole postate săptămânal. Când am ajuns la cel despre long tail, i-am spus că acest concept nu trebuie să fie confundat cu cel de hot tail. M-a întrebat apoi ce reprezintă hot tail şi nu am ştiut să răspund la acest lucru, ştiam doar că înseamnă două lucruri diferite.

Faptul că nu am ştiut să răspund m-a făcut să mă simt puţin ciudat, dar mai mult de atât, m-a ambiţionat să caut informaţii despre hot tail. Acum că am făcut o mică introducere pentru a se vedea de unde porneşte tema articolului meu, ar trebui să încep să prezint informaţiile, deşi acest concept despre care am decis să vorbesc poate fi explicat destul de uşor.

hottail-150x150

Aşadar, hot tail porneşte chiar de la denumire (coadă fierbinte). Am încercat să analizez acest titlu şi, în opinia mea, se referă la faptul că poţi introduce un singur cuvânt cheie care are o dificultate impresionantă pentru a găsi ceea ce îţi propui. Adică, prin introducerea acelui cuvânt “fierbinte” eşti mai aproape de a găsi informaţiile căutate. Este ca acel joc în care trebuie să ghidezi o persoană folosind cuvintele “rece” sau “cald” pentru a-i indica dacă se află aproape de ţintă sau mai departe de ea.

Mai exact, atunci când o persoană doreşte să promoveze un site pe internet, ea poate să se orienteze către cuvinte cheie cu un volum mare de căutari şi care prezintă o dificultate ridicată. Hot tail se află în opoziţie cu long tail, care conţine mai mult de 3 cuvinte şi nu au un volum mare de căutari.

Totuşi, hot tail-urile nu au atâta succes precum long tail-urile. Puteţi vedea aici de ce.

trafic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s